Moderan poslovni prostor

Vodeći računa o kvalitetnim idejama, preduzimljivim pojedincima i timovima, a vođeni željom da stimulišemo kreativnost, inovativno razmišljanje i dijeljenje ideja, NTP svojim korisnicima nudi savremen i tehnološki napredan poslovni prostor u kojem je moguće unaprijediti i razvijati postojeće ali i kreirati nove inovativne biznise.

NTP nudi i Coworking prostore koji su zamišljeni kao mjesto za razvoj poslovnih ideja i kreiranja novih „start-up“-ova te aktivnosti saradnje i daljeg umrežavanja.

Pojedinci i timovi će biti u mogućnosti da u zajedničkom i kreativno osmišljenom prostoru marljivo rade na komercijalizaciji inovativnih ideja. Osim toga NTP će pružati mogućnost korišćenja specijalizovanih laboratorijskih prostora koji će služiti primijenjenim naučnim istraživanjima čijim bi se rezultatima mogli unaprijediti postojeći ili kreirati novi biznisi.

PODRŠKA - COOWORKING - NTPCG
PODRŠKA - TRENINZI - NTPCG

Treninzi / Obuke

U saradnji sa domaćim i međunarodnim stručnjacima iz prakse i akademskog svijeta, pripremićemo set programa za unapređenje performansi biznisa korisnika naših usluga.

Cilj nam je da kroz transfer znanja i vještina našim korisnicima omogućimo sticanje savremenih i u praksi oprobanih znanja kojima će adekvatno odgovoriti izazovima sa kojima se svakodnevno suočavaju.

Naučno-tehnološki park Crne Gore će se u realizaciji edukativnih aktivnosti voditi premisom spoja naučno-istraživačkih poduhvata i praktičnih vještina koji su temelj uspješnih organizacija i sistema.

Inkubator

Pokretanje sopstvenog biznisa i kreiranje Start Up kompanije može biti veoma težak i izazovan proces. Dobra ideja je važan ali ne i presudan faktor kada govorimo o uspješnoj komercijalizaciji i ostvarivanju profita. „Mladim“ preduzetnicima je neophodan pristup kapitalu, mentorskoj podršci, kao i dostupnost brojnih drugih strukturnih resursa, kako bi se ostvarili željeni ciljevi. Inkubator je mjesto za podršku i razvoj preduzetničkih ideja, kao i Start Up kompanija.

Novoosnovanim kompanijama inkubator pruža podršku u pravcu razvoja poslovnog modela i komercijalizacije njihovih ideja. Inkubatori su dobra osnova za realizaciju mnogih preduzetničkih poduhvata, koji su bazirani na kreativnosti i inovativnosti.

Neke od danas najuspješnijih globalnih kompanija, prošle su program inkubacije, koji im je omogućio ubrzani razvoj, kroz sticanje novih znanja, vještina, tržišnog nastupa, kroz procese umrežavanja i generisanja novih poslovnih projekata.

NTPCG
PODRŠKA - AKCELERATOR - NTPCG

Akcelerator

Akcelerator je sistemski program podrške namijenjen već postojećim kompanijama, a u sebi uključuje niz usluga podrške za dalji rast i razvoj.

Riječ je o intenzivnom, planski osmišljenom i nerijetko vremenski dugom programu, usmjerenom na jačanje performansi poslovanja, sa ciljem širenja tržišta, povećanja prihoda i profita, te kreiranja novih poslovnih poduhvata.

Program akceleracije podrazumijeva mentorstvo, transfer specifičnih stručnih znanja i umrežavanje sa uspješnim kompanijama ili razvojnim centrima, iz zemlje i inostranstva. Program akceleracije predviđa unapređenje saradnje između aktera naučno-istraživačke i akademske zajednice, sa kompanijama koje se nalaze u programu podrške Naučno-tehnološkog parka.

Internacionalizacija

Jačanje poslovnih performansi kroz nastup na inostranim tržištima može biti veoma kompleksan, dugoročan i rizičan proces.

Svim kompanijama koje imaju potencijal za nastup na međunarodnim tržištima u okviru usluga podrške, biće omogućen transfer neophodnih znanja i poslovnih kontakata, kojima će se pomoći internacionalizacija njihovog poslovanja. Uzimajući u obzir značaj jačanja izvoznih kapaciteta ekonomije Crne Gore, stanarima i korisnicima usluga Naučno-tehnološkog parka biće pružene neophodne informacije za kreiranje i implementaciju uspješne marketing strategije, za nastupe na međunarodnom a možda i globalnom tržištu.

NTPCG
KONTAKT NTPCG

Promocija

Razvoj poslovanja je usko vezan i za kvalitetnu marketing strategiju, njeno definisanje i sprovođenje. Kada govorimo o inovativnim kompanijama i StartUp preduzećima, promocija i ukupna tržišna vidljivost igraju jednu od najvažnijih uloga. S tim u vezi, našim stanarima i korisnicima na raspolaganju će biti set alata, tehnika i obuka kojima ćemo pružiti podršku u procesu:

  • Definisanja tržišnih segmenata i ciljnih grupa;

  • Definisanja strukture marketing mix-a;

  • Kreiranja i sprovođenja promotivne kampanje;

  • Uobličavanja marketinških alata i instrumenata.

 

Mentoring

Kvalitetna ideja zahtijeva mnogo truda i rada kako bi dostigla nivo tržišne valorizacije.

Za sve preduzetnike, na putu od koncepta do tržišnog nastupa svaki naredni korak može biti presudan. Kako bi izbjegli mnoge poteškoće, učili se na tuđim a ne na sopstvenim greškama, Naučno-tehnološki park Crne Gore pružiće mentorsku podršku kroz mrežu domaćih i međunarodnih mentora.

Mentorstvo podrazumijeva set aktivnosti koje za cilj imaju praćenje i usmjeravanje poslovnih procesa u definisanom vremenskom intervalu. Osim što je vremenski definisan, mentorstvo je i proces koji je usmjeren i na realizaciju specifičnih poslovnih ciljeva, kao što su produktivnost, profitabilnost, upravljanje promjenama i nastup na inostranim tržištima.

Podrška NTPCG

„Svi naši snovi se mogu ostvariti – ukoliko budemo imali hrabrosti da ih slijedimo.“

Walt Disney

Kontakt