Održana radionica pod nazivom ”Predstavljanje scenarija o mogućnosti valorizacije prostora solane Bajo Sekulić Ulcinj kroz primjenu RRI koncepta”

Naučno-tehnološki park predstavio dosadašnje rezultate na projektu WBC RRI

U okviru H2020 projekta Razvoj konceta Održivih istraživanja i inovacija (RRI) u zemljama Zapadnog Balkana: Unapređenje samoodrživih R&I ekosistema, koji sprovode Naučno-tehnološki park Crne Gore i NVO ZONa u Crnoj Gori, organizovana je radionica na temu: „Predstavljanje scenarija o mogućnosti valorizacije prostora solane Bajo Sekulić Ulcinj kroz primjenu RRI koncepta“.

Opšti cilj projekta WBC RRI je podstaći primjenu principa odgovornog istraživanja i inovacija (RRI) na teritorijalnom nivou u zemljama zapadnog Balkana (WBC), kako bi se zatim promovisao upravljački okvir za istraživanje i razvoj na više nivoa.

Cilj radionice bio je da se predstave rezultati dosadašnjih aktivnosti, i prikažu mogući scenariji buduće ekonomske, turističke, ekološke, naučno-istraživačke valorizacije područja solane primjenom RRI principa

Dosadašnje aktivnosti u sklopu projekta obuhvatile su razvoj tri scenarija koji su predstavljeni na radionici, a koji uključuju pretpostavke za potpunu valorizaciju, djelimičnu valorizaciju, ili dalju stagnaciju.

Sva tri scenarija su predstavljena, nakon čega su učesnici imali mogućnost da glasaju za onaj koji im se čini najrealnijim.

Govornici na radionici bili su menadžer za programske aktivnosti u Naučno-tehnološkom parku CG Radivoje Drobnjak, saradnica u projektnom sektoru NTP CG Tanja Rakonjac, istraživač Nikša Bulatović iz NVO ZONa, kao i profesor dr Jovan Mirković.

Pretraži